31 maart 2016

Afscheid Anja Timmer

Anja Timmer heeft vandaag bekend gemaakt dat ze stopt als wethouder voor de PvdA Almelo. Fractie en bestuur vinden het jammer dat ze stopt, maar hebben begrip voor de keuze die ze maakt.

“Het was geen gemakkelijk besluit, en ik heb er enige tijd over gedaan om ertoe te komen”, schrijft Anja in een brief aan de gemeenteraad. “De afgelopen jaren heb ik me met erg veel plezier voor Almelo ingezet. Ik geniet van het werken in de stad, van de inwoners en van de uitdagingen die er lagen en liggen. Tegelijkertijd merk ik in toenemende mate hoeveel deze functie van me vergt. Ik hou niet van half werk, vind het vanzelfsprekend me altijd volledig en met passie in te zetten. Werken voor lokaal bestuur kun je ook niet half doen. Wethouder ben je niet enkel tussen 8 en 5, werkweken van meer dan 60 uur zijn in Almelo zeker geen uitzondering. Het is lastig om dan de juiste balans te vinden tussen werk en privé, en ik merkte voor mijzelf in toenemende mate hoe dat precaire evenwicht de laatste tijd vaak, té vaak, zoek raakte. Daarom is voor mij nu de tijd gekomen om me te oriënteren op een werkomgeving waarin grenzen tussen werk en privé eenvoudiger zijn af te bakenen.”

Fractie en bestuur van de PvdA Almelo bedanken Anja voor de samenwerking in de afgelopen vier jaar en wensen haar veel geluk en gezondheid voor de toekomst.

Opvolging
Hiermee ligt voor de PvdA Almelo de uitdaging om een opvolger voor Anja te vinden. Fractie en bestuur hebben in overleg besloten hier een open procedure voor te starten. Momenteel zijn de voorbereidingen hiervoor gestart.