Door Privé: Marjolein Wessels op 22 februari 2014

Februari-Roos voor vrijwilligster Janny Evers

Janny Evers-Barneveld krijgt de Roos van de Maand februari van de Partij van de Arbeid Almelo. Janny is op haar 83e nog wekelijks actief als vrijwilliger voor de Ouderenvereniging Almelo (OVA). Wethouder Mieke Kuik heeft haar namens de PvdA de roos uitgereikt.

Vanaf 1990 is Janny actief als vrijwilliger in het ouderenwerk. “Mijn man overleed en ik wilde mijn kinderen niet tot last zijn. Daarom ben ik aan de slag gegaan.” Ze is nog steeds actief. Wat begon met enkele activiteiten groeide uit tot een steeds grotere rol, onder andere in het bestuur. “Eigenlijk doe ik alles; schoonmaken, stoelen klaarzetten, organiseren.” Janny heeft veel plezier in wat ze doet. “Als ik het niet meer leuk vind, stop ik. Maar ik ga altijd met plezier naar de activiteiten en de vergaderingen. Ik heb heel veel contact met mensen, dat vind ik fijn. En ik blijf bij op allerlei gebieden. Dat vind ik ook belangrijk.” Ze denkt ook mee over de nieuwe taken die op de gemeente af komen. “We zullen straks allemaal goed op moeten letten met de nieuwe taken die in de Wmo komen. Maar er is vroeger ook wel met geld gegooid, als ik heel eerlijk ben. Dat er nu wat van terug wordt gedraaid, daar sta ik volledig achter. We moeten met elkaar aan de slag. Niet steeds denken van ‘dit moet je niet doen’. Probeer het eens eerst!”

De fractie van de Partij van de Arbeid heeft veel waardering voor de inzet van Janny Evers en heeft dit beloond met de roos van de maand februari en een lekkere slagroomtaart. Een filmpje van de uitreiking is te zien op www.geleraaf.nl

1402.RvdM_Janny Evers

Wethouder Mieke Kuik (l) reikt de roos uit aan Janny (m), terwijl raadslid Marjolein Wessels de taart overhandigt

Privé: Marjolein Wessels

Privé: Marjolein Wessels

Functie: Fractievoorzitter Portefeuille: Publiekszaken, Facilitaire zaken, Welzijn, Cultuur, Integratie, Vluchtelingen, Wmo, Onderwijs, Educatie Wijken: Aadorp, Bornerbroek, Ossenkoppelerhoek, Nieuwstraatkwartier, De Riet/Nieuwland E-mail: marjolein.wessels@gmail.com Marjolein is tekstschrijver voor haar bureau MW Tekst.  

Meer over Privé: Marjolein Wessels