21 april 2016

Fractie PvdA draagt Jos Pierey voor als wethouder

De raadsfractie van de PvdA Almelo draagt Jos Pierey voor als nieuwe wethouder. Jos Pierey is 60 jaar, gehuwd en vader van drie kinderen. Hij was van 2010 tot 2014 wethouder in Deventer en was het afgelopen jaar klachtencommissaris van de gemeente Enschede.

Omdat Anja Timmer op 31 maart bekend maakte dat ze stopt als wethouder, moest de PvdA Almelo op zoek naar een nieuwe bestuurder. Hiervoor is een benoemingsadviescommissie samengesteld, bestaande uit twee bestuursleden, twee fractieleden en een onafhankelijk voorzitter. Vijftien mensen hebben gesolliciteerd op de vacature. De benoemingsadviescommissie heeft unaniem gekozen voor Jos Pierey en heeft de fractie geadviseerd hem voor te dragen als wethouder. De fractie heeft dit advies over genomen.

“Met Jos Pierey krijgen we een wethouder die dicht bij de inwoners staat. Hij hecht aan samenwerking binnen en buiten het stadhuis en is hierdoor in staat veel voor elkaar te krijgen”, aldus Nico Dam, onafhankelijk voorzitter van de benoemingsadviescommissie.

Herman Zwerink, voorzitter van de PvdA Almelo, laat namens bestuur en fractie weten blij te zijn met de voordracht van Jos Pierey. “De PvdA Almelo is op sterkte voor de toekomst. We hebben een prima wethouder gevonden en ik ben blij dat we Willem Loupatty als deskundig en bevlogen fractievoorzitter behouden voor de raadsfractie. Ik denk dat we in deze samenwerking veel mooie dingen kunnen doen voor onze inwoners. Want daar gaat het om.”

Jos Pierey woont in Deventer. Omdat zijn vrouw in verband met haar werk als specialist in het Deventer Ziekenhuis niet naar Almelo kan verhuizen, blijft Pierey met zijn gezin in Deventer wonen. “Maar mijn woonplaats zal geen belemmering zijn in mijn werk. Ik wil snel heel veel van Almelo leren kennen. Als mens tussen de mensen. Ik zal er voor u zijn, op veel plekken, alle zeven dagen van de week, benaderbaar, en met aandacht voor uw vragen. Ik voel me vereerd dat ik ben gevraagd om me in te zetten voor Almelo.”

De gemeenteraad krijgt op 17 mei de gelegenheid om kennis te maken met Jos Pierey. Op 24 mei neemt de raad een besluit over zijn benoeming.