19 januari 2016

Hennie Nijhuis overleden

Een doener, een echte socialist, midden tussen de mensen. Hennie Nijhuis was een rasechte PvdA’er. Hij was actief als raadslid, bestuurslid en betrokken lid van de PvdA Almelo. Maandag 18 januari overleed hij. 

Hennie stond middenin de samenleving. In de periode dat hij raadslid was, van 1986 tot 2004, was hij op zijn best in de wijk. Vooral in zijn eigen wijk, de Ossenkoppelerhoek waar hij alles en iedereen kende. Hij streed voor het wijkcentrum, het Beeklustpark en de belangen van alle mensen die het minder hadden. Dat deed hij volgens zijn eigen morele kompas, dwars door de partijlijn als het moest. Hij vocht voor zijn idealen, en had je hem tegen je, dan had je er een geduchte tegenstander aan.
Spreken in de raad was niet zijn favoriete activiteit. Hij hield het vaak kort, en sprak het liefst in onvervalst Almeloos over de zaken waar hij zich druk over maakte.

Hennie was ook een lieve man, vriendelijk, grappig, die het beste voor had met de stad en de mensen. Wars van interessantdoenerij of status. Een actieve, betrokken buurtbewoner. Waar nodig hielp hij ook achter de schermen mensen die het moeilijk hadden. Ook was hij jarenlang, met zijn vrouw Ank, een drijvende kracht achter de activiteiten in het Beeklustpark, waar veel mensen plezier aan hebben beleefd.

Hij was actief in de Partij van de Arbeid, die hij – ondanks dat hij worstelde met de veranderingen in de partij – een warm hart bleef toedragen. Hij hielp met de 1 mei viering, deelde rozen uit aan trouwe leden en was op allerlei fronten betrokken.

Hennie was in zijn hele persoon een echte socialist. Dat was hij in zijn leven voor de PvdA, en zo zullen we hem ook blijven herinneren.