Kandidatenlijst gemeenteraad vastgesteld

24 november 2017

De Algemene Ledenvergadering van de PvdA Almelo heeft donderdag 23 november unaniem ingestemd met de concept kandidatenlijst. Het elftal onder aanvoering van Arjan de Vries is hiermee definitief.

Nico Dam deed tijdens de ALV verslag van de werkzaamheden van de kandidaatstellingscommissie. Vervolgens hebben de leden de kandidatenlijst ongewijzigd vastgesteld. Hiermee zijn de kandidaten van de PvdA bekend. Het volgende elftal staat klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen:

1) Arjan de Vries
(56 jaar; zelfstandig arbeids- en organisatieadviseur, professioneel coach)
Zeer ervaren PvdA man, groot netwerk binnen de partij. Heeft afgelopen 10 jaar voor de Tweede Kamerfractie en het landelijk Partijbureau gewerkt. Is deze periode kort lid van de Gemeenteraad geweest (i.v.m. ziektevervanging). Mensenmens, echte verbinder, coachend leider. Combineert sociaal met zakelijk profiel. Hands-on mentaliteit.

2) Jorien Geerdink
(46 jaar; voormalig ziekenverzorgster en bloembinder)
Afgelopen periode actief als fractievolger. Heeft als lid van de wijkcommissie Schelfhorst hard gevochten voor behoud van het wijkcentrum. Zeer bevlogen, tikkeltje eigenzinnig, veel aandacht voor de noden van de gewone Almeloërs. Heeft het hart op de goede plaats. Focus op het sociaal domein.

3) Cem Özkent
(28 jaar; ondernemer in de online marketing)
Nieuwe ster. Sociaal karakter met een goed luisterend oor. Weet bruggen te slaan tussen mensen en groepen. Talentvol teamplayer. Bescheiden met een flinke dosis zelfvertrouwen en reflexief vermogen. Focus op economie en ruimtelijke ordening.

4) Herman Zwerink
(61 jaar; ambtenaar gemeente Twenterand)
Veel ervaring binnen de partij, ook als gemeenteraadslid. Kent het klappen van de zweep in de lokale politiek door en door. Bestuurlijke ervaring, onder andere als afdelingsvoorzitter in de afgelopen jaren. Focus op (bestuurlijke) organisatie en financiën.

5) Metje Kuiper
(37 jaar; voedingsassistente in de zorg)
Telg uit een bekend rood nest. Actief in de wijkcommissie, ruime ervaring met medezeggenschap en in de ondernemingsraad. Actief verleden bij de Jonge Socialisten. Bestuurslid en afgevaardigde geweest namens regio en gewest. Breed inzetbaar op meerdere dossiers.

6) Wil van Engeland
(66 jaar; gepensioneerd ondernemer)
Heeft diverse functies in de PvdA vervuld, oa. lid van de vroegere Gewestraad Twente. Was lokaal campagneleider bij de afgelopen 3 verkiezingen. Oprichter en voorzitter van de Seniorenraad in Almelo. Belangenbehartiger pur sang. Ruime ervaring in tal van verschillende dossiers. Daarom breed inzetbaar.

7) Niek Berkelaar
(17 jaar; student bestuurskunde uit Aadorp)
Actief bij de Jonge Socialisten. Groot aanhanger van de sociaal democratie. Duidelijke politieke ambities. Jong talent dat we graag koesteren en meenemen bij de vernieuwing van de Partij en de Almelose afdeling. Pakt alles aan.

8) Tom Munter
(34 jaar, projectontwikkelaar)
Heeft in de afgelopen periode meegelopen met de fractie. Heeft meegeschreven aan het verkiezingsprogramma. Brede politieke interesse met specifieke kennis en ervaring op ruimtelijke ordening.

9) Gerard Hammink
(59 jaar; ‘in between jobs’)
Actief en jarenlange ervaring als vrijwilliger op diverse plaatsen. Momenteel oa. als coördinator bij het Huis van Katoen en Nu, bij het wijkcentrum ’t Dok en als docent voor het gebruik van smartphone en tablet. Beroepshalve gewerkt voor de senioren. Breed inzetbaar.

10) Jaap Stapel, lijstduwer
(huidig PvdA raadslid, beschikbaar als mentor voor de nieuwe fractie)

11) Marjolein Wessels, lijstduwer
(huidige fractievoorzitter en politiek leider)