In memoriam: Peter Elbertse

24 februari 2018

Vandaag kwam het verdrietige bericht dat onze partijgenoot Peter Elbertse is overleden. Peter was ongeneeslijk ziek en begin deze week juist overgebracht naar het hospice van Het Meulenbelt om afscheid van het leven te nemen. Dat afscheid ging onverwacht heel snel.

Peter (1952) was beroepsmatig en als vrijwilliger actief in de wereld van grafisch ontwerp: een liefhebber en vakman pur sang. Hij heeft veel betekend voor de ontwikkeling en bescherming van kunst en cultuur in Almelo en de regio.  

Peter was voor de PvdA Almelo vooral de rode rakker op wie we altijd konden rekenen. Met een kleine onderbreking is hij circa 10 jaar achtereen PvdA-raadslid geweest in Almelo. Peter combineerde in zijn partij- en raadswerk ervaring en vasthoudendheid met bevlogenheid en loyaliteit. Hij legde vanzelfsprekend de focus graag op cultuur, en zorgde daarmee ook voor een creatieve inbreng in de fractie en in de vele andere partijcontacten die hij onderhield.

Het valt ons zwaar dat wij als afdeling verder gaan zonder Peter Elbertse. Nog geen twee weken geleden appte ik hem: “ik mis je in de campagne met jouw eigen herkenbare stijl, humor en visie”.  Zo zullen heel veel mensen nu op vergelijkbare wijze stil staan bij die momenten dat hun en Peters wereld elkaar kruisten.

Zijn mantelzorgers, vrienden en familieleden moeten ook verder zonder hun dierbare Peter. We wensen hen deze dagen alle sterkte toe met het verlies van Peter.  ‘Onze rode’ Peter: een bijzonder mens in zijn altijd markante zwarte outfit, maar als het even kon kleur bekennend met een rode das om zijn nek.

Dag Peter. Rust zacht.

 

Namens de PvdA Almelo, Arjan de Vries