29 januari 2013

Roos van de Maand voor Brandweervrijwilligers

RvdM 2013.01 (Vrijwillige Brandweer Almelo)

Willem Hilbink krijgt van Marjolein Wessels De Roos. Op de achtergrond is niet het complete, maar wel een zeer groot deel van het korps te zien. (Foto: Jan Hammink)

De Roos van de Maand januari gaat naar het complete korps van vrijwilligers van de Almelose Brandweer. Herman Zwerink reikte afgelopen week namens de fractie van de PvdA Almelo de Roos uit. Het nieuwbakken raadslid, dat tijdelijk Ruud Borgman (wegens ziekte) vervangt, gaf de Roos symbolisch aan Willem Hilbink. Hilbink staat op zijn beurt symbool voor de vrijwillige brandweer in Almelo met zijn 37-jarige ‘dienstverband’. Als er geen brand is dan werkt hij aan verwarmingsinstallaties bij installatiebedrijf van Kooten…

De brandweervrijwilligers nemen met ingang van dit jaar afscheid van de gemeente Almelo als werkgever en zijn net als de vaste leden overgestapt naar een regionale Brandweerorganisatie op Twents niveau. Wat de taken van de vrijwillige brandweer en de motivatie van de vrijwilligers uit Almelo zijn, kan men zien en horen op een filmpje van Marinus Blaak op www.geleraaf.nl, of rechtstreeks op YouTube: RvdM Januari 2013 (Vrijwillige Brandweer Almelo). PvdA raadslid Marjolein Wessels stelt daarin vragen aan een aantal van de mensen die het betreft en uiteraard over hun motivatie.