Door Privé: Marjolein Wessels op 29 april 2013

Roos van de Maand voor Historisch Festival Almelo

Het Historisch Festival Almelo heeft de roos van de maand april ontvangen van de Partij van de Arbeid. Fractievoorzitter Luc Schuur overhandigde de roos aan initiatiefnemer Martijn Makkinga.

Twee jaar geleden startte Makkinga met het uitwerken van zijn idee om een historische veldslag na te spelen in Almelo. Op vrijdag 19 april werd het werkelijk; het Schelfhorstpark veranderde in een strijdperk uit de Franse tijd. Legers met re-enactors sloegen hun tenten op en met de aankomst van Napoleon kon het feest echt beginnen. Onder een stralende zon werd zaterdag de Slag om Ruigenrode gevoerd. Ook zondag stegen de kruitdampen op vanuit het Schelfhorstpark. De Slag om Ruigenrode kwam tot een finale onder grote publieke belangstelling. De fractie van de Partij van de Arbeid heeft veel waardering voor het initiatief tot dit bijzondere evenement en al het vrijwilligerswerk dat is verzet om hier een succes van te maken. Dit heeft de fractie beloond met de roos van de maand en een slagroomtaart.

Een filmpje van de uitreiking van de Roos van de Maand is te zien op www.geleraaf.nl of rechtstreeks op YouTube: http://youtu.be/OnTmFH1UyB8

Op de foto initiatiefnemer Martijn Makkinga en fractievoorzitter Luc Schuur (foto Marinus Blaak).

Privé: Marjolein Wessels

Privé: Marjolein Wessels

Functie: Fractievoorzitter Portefeuille: Publiekszaken, Facilitaire zaken, Welzijn, Cultuur, Integratie, Vluchtelingen, Wmo, Onderwijs, Educatie Wijken: Aadorp, Bornerbroek, Ossenkoppelerhoek, Nieuwstraatkwartier, De Riet/Nieuwland E-mail: marjolein.wessels@gmail.com Marjolein is tekstschrijver voor haar bureau MW Tekst.  

Meer over Privé: Marjolein Wessels