Door Privé: Marjolein Wessels op 20 december 2015

Roos van de PvdA voor De Eethoek

Om haar heen zag Monique van Baaren steeds meer mensen die moeite hadden om rond te komen met hun geld. Daar wilde ze wat aan doen, dus startte ze in februari dit jaar de Eethoek, waarmee ze twee keer per week kookt voor mensen die eenzaam zijn of financiële zorgen hebben. “Ik dacht eerst dat ik dat wel vanuit huis kon doen, maar inmiddels hebben we 64 gasten en er staan nog mensen op de wachtlijst”, vertelt ze. De PvdA Almelo is onder de indruk van het initiatief, en heeft de Eethoek daarom de Roos uitgereikt.

Samen met haar man Stephan, haar zoon en schoondochter en een vaste groep vrijwilligers verzorgt ze op dinsdag en vrijdag een warme maaltijd voor een groeiende groep gasten. “We begonnen bij voetbalvereniging La Première, maar daar groeiden we al snel uit. Nu zitten we nog even in het gebouw van Speeltuin het Nieuwland, maar straks gaan we naar het wijkcentrum Goossenmaat. Het is heel mooi dat we hier al die tijd terecht konden, maar het was in de keuken wel lastig. We koken hier op vier pitten, en dat is voor 64 mensen wel ingewikkeld hoor”, lacht Monique. “Straks in de Goossenmaat kunnen we gebruik maken van een grote keuken met 16 pitten en 2 ovens, dat maakt het wel wat makkelijker!”

De maaltijden worden bekostigd uit de vrije gift die gasten kunnen geven, maar ook bedrijven en andere mensen die de Eethoek een warm hart toedragen betalen wat mee. “Ook is er een grote schenking geweest van de stichting Mensen voor Mensen, daarmee kunnen we weer een hele tijd vooruit. Maar het is wel altijd puzzelen hoe we rondkomen. Wat dat betreft zijn alle bijdrages nog altijd welkom!” Wie graag iets wil bijdragen aan de Eethoek kan op de dinsdag en vrijdag vanaf 10.00 uur ’s ochtends terecht op de locatie waar de maaltijd wordt gegeten. Alles dat bruikbaar is voor de warme maaltijd is welkom. Meer weten over de Eethoek? Kijk dan op Facebook/Moniquevandeeethoek.

De PvdA Almelo is trots op dit soort aanpakkers, en heeft hun inzet beloond met de Roos en een bon voor de slager.

Privé: Marjolein Wessels

Privé: Marjolein Wessels

Functie: Fractievoorzitter Portefeuille: Publiekszaken, Facilitaire zaken, Welzijn, Cultuur, Integratie, Vluchtelingen, Wmo, Onderwijs, Educatie Wijken: Aadorp, Bornerbroek, Ossenkoppelerhoek, Nieuwstraatkwartier, De Riet/Nieuwland E-mail: marjolein.wessels@gmail.com Marjolein is tekstschrijver voor haar bureau MW Tekst.  

Meer over Privé: Marjolein Wessels