3 april 2016

Vacature wethouder PvdA Almelo

Door het vertrek van wethouder Anja Timmer is de PvdA Almelo op korte termijn zoek naar een nieuwe wethouder. Iets voor u? Solliciteren kan tot vrijdag 8 april 12.00 uur.

Wie zoeken we?
De wethouder voldoet aan het algemene profiel van een PvdA-wethouder (dit profiel is op te vragen bij de benoemingsadviescommissie, mail naar wethouderpvdaalmelo@gmail.com).

De PvdA Almelo vindt het daarnaast van groot belang dat de nieuwe wethouder:
–    een groot en rood hart voor Almelo heeft;
–    sociaal democraat in hart en nieren is, kan inspireren en uitdagen en het gedachtegoed van de PvdA op een overtuigende manier uitdraagt;
–    visie, lef en daadkracht heeft en bestuurlijk stevig en standvastig is om de stad door roerige tijden te helpen;
–    organisatorisch vermogen bezit;
–    enthousiasme uitstraalt, met een open houding mensen en partijen weet te verbinden;
–    betrokken en benaderbaar is en op een prettige wijze omgaat met de inwoners van onze stad;
–    (straks) in Almelo woont en zich goed thuis voelt in de Almelose samenleving, met al haar kansen en uitdagingen.

Portefeuille
De huidige portefeuille bestaat onder andere uit de nieuwe taken in het sociaal domein, Wmo en Jeugdhulp, cultuur, binnenstadsontwikkeling en personeel en organisatie. Deskundigheid op deze beleidsterreinen is een pré.

Proces
Voor de procedure is een benoemingsadviescommissie ingesteld. De commissie selecteert de kandidaten op basis van hun brief en CV en gaat met een aantal kandidaten in gesprek. Deze gesprekken worden gehouden op zaterdag 16 april en zaterdag 23 april.

Reageren
Bent u geïnteresseerd in deze functie? Dan kunt u uw sollicitatiebrief en CV per e-mail sturen naar wethouderpvdaalmelo@gmail.com. Uw reactie moet voor 8 april 2016, 12.00 uur binnen zijn. In verband met de korte reactietermijn is het alleen mogelijk om per e-mail te reageren. Uw kandidaatstelling wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.