Raadslid

Jorien Geerdink

* Onderwijs * Economie en participatie (incl vrijwilligerswerk) * Financien / P&C, bedrijfsvoering, belastingen * Wijken * Binnenstad * Kunst en cultuur + Lid commissie Planning en Control

Als volksvertegenwoordiger wil ik graag bijdragen aan een stad waar het goed geregeld is voor iedereen. Ik vind het belangrijk dat een volksvertegenwoordiger zichtbaar, toegankelijk en benaderbaar is voor de mensen in de stad. Als volksvertegenwoordiger wil ik tussen de mensen in de stad staan.

In de afgelopen raadsperiode heb ik gezien hoeveel tijd en energie het raadslidmaatschap met zich meebrengt omdat ik fractieondersteuner/volger was. Het heeft me ervan doordrongen dat de politiek heel grillig kan zijn en niet gemakkelijk is. In gesprek met de mensen die op de publieke tribune in de raadzaal aanwezig waren kwam vaak naar voren dat de raadsvergaderingen moeilijk te volgen zijn door moeilijk taalgebruik en dat het vooral lijkt te gaan over de poppetjes i.p.v. dat wat het beste is voor de stad. Ook ik heb me er vaak aan geërgerd en ik zou er graag aan willen bijdragen om daar verandering in te brengen.

Mijn achtergrond

Ik ben geboren op 23 februari 1971 aan de Meulenbeldlaan in de wijk Haghoek te Almelo. Mijn vader had een radiateuren bedrijf aan de Ootmarsumsestraat en daar zijn we in 1979 naar toe verhuist. Ik groeide dus vanaf die tijd op in de wijk Sluitersveld en ging naar Weth. A.J. Frederikschool. 

Vanaf mijn 12e ging ik naar de tuinbouwschool in Enschede. Een logische keuze omdat ik al van jongs af aan bij de buren in de bloemenzaak hielp met allerlei karweitjes. Ik heb mijn diploma gehaald en ben toen de vervolgopleiding Bloembinder gaan doen. Ook daar mijn diploma behaald en daarna gaan werken als bloembinder in diverse bloemenwinkels.

In 1993 vond ik het tijd worden om eens iets anders te doen. Ik was ieder weekend al in Amsterdam en vond dat een heerlijke stad om te zijn. Dus ik wilde in de buurt van die stad wonen. Ik besloot om te gaan solliciteren voor de opleiding ziekenverzorgster bij een verpleeghuis in Naarden. Ik ben daar aangenomen en een paar weken later woonde ik in de zusterflat van verpleeghuis Naarderheem. 

Het werken en leren in het verpleeghuis zorgde ervoor dat ik anders ging kijken naar de wereld om me heen. Het maakte me bewust van de macht die de overheid heeft over mensen die niet in staat zijn om zelfstandig te leven. De machteloosheid die je voelt dat je door de bezuinigingen op het personeel in de nachtdienst aan familie moet mededelen dat ze morgen terug moeten komen om afscheid te nemen van hun dierbare. Het heeft mij doen besluiten om actief te worden in de politiek, en me verkiesbaar te stellen voor de ondernemingsraad van het verpleeghuis. Ik merkte al gauw dat ik via de ondernemingsraad beleid kon beïnvloeden en op kon komen voor het personeel en de verpleeghuisbewoners. Het gaf me een goed gevoel.

Het lidmaatschap van een politieke partij heeft ervoor gezorgd dat ik mijn partner heb ontmoet. Hij woonde in Goes (Zeeland) . In 1999 ben ik naar Goes verhuist en heb daar in een verpleeghuis in Zierikzee, en later in een verzorgingshuis in Goes gewerkt. In 2001 werd onze dochter Ciska geboren. Door de geboorte van Ciska wilde ik graag dichter bij mijn familie te wonen dus zijn we in 2002 in Almelo gaan wonen. Terug naar mijn geboortestad. Sindsdien woon ik samen met mijn partner in Almelo (wijk Schelfhorst). In 2004 is onze dochter Luka geboren en in 2009 dochter Benthe.

Ik ben actief als vrijwilliger in de wijkcommissie van de Schelfhorst, secretaris van het PvdA bestuur  Almelo en lid van het PvdA bestuur gewest Overijssel. Sinds eind 2014 ben ik raadsvolger bij de fractie van PvdA Almelo.

Met vriendelijke groet,