Fractie ondersteuner

Metje Kuiper

Metje Kuiper

Over Metje Kuiper

metjekuiper@gmail.com

Mijn naam is Metje Kuiper, ik ben 38 jaar en ben een geboren en getogen Almelose. Ik ben opgegroeid in een rood nest. De liefde voor de politiek heb ik mee gekregen van mijn ouders , die beiden erg actief zijn geweest binnen de Partij van de Arbeid. Mijn moeder, Meta Meijer,  als bestuurslid en mijn vader, Bert Kuiper, als raadslid en wethouder in Almelo.

Ik wil mij in de komende raadsperiode graag inzetten voor de raadsfractie van de Partij van de Arbeid.Langs de zijlijn is het altijd makkelijk om een mening te geven over hoe dingen in je stad gaan. Meedoen, meepraten en meebeslissen over de toekomst van je stad, dat kun je doen in de fractie. Wikken, wegen en beslissingen nemen waar je veranderingen misschien niet direct ziet, maar op langere termijn zeker wel.

Kijk naar de opgave die de gemeente heeft omtrent het milieu en dat Almelo in 2050 energieneutraal moet zijn. Het klinkt nog erg ver weg maar eigenlijk is er geen tijd te verliezen. Het is tijd om hier duidelijke stappen in te zetten. Dit onderwerp is erg belangrijk voor mij en wil mij hier graag in vastbijten.

In mijn jeugd heb ik mij aangesloten bij de Jonge Socialisten ( de jongerenafdeling van de PvdA) en was daar actief in het bestuur. Na de middelbare school heb ik de Hotelschool gedaan en met succes afgerond. Ik ging in 2001 de arbeidsmarkt op , in de Horeca , de detailhandel en sinds 2004 binnen de zorg. Ik ben werkzaam als voedingsassistente in een instellingskeuken in Almelo. Via mijn werkgever heb ik kennis gemaakt met de ondernemingsraad en heb jarenlang het facilitaire bedrijf vertegenwoordigd. Ruim 5 jaar geleden heeft mijn werkgever Carint Reggeland de keuken waarin ik werk verkocht aan een ander bedrijf zodat ik nu onder de naam van Distrivers mijn werkzaamheden binnen de keuken verricht. Ik ben ruim 11 jaar getrouwd met Mark Muskee en samen hebben wij dochter Zonne van 8 jaar. In mijn vrije tijd ben ik lid van de wijkcommissie Schelfhorst , voorzitter van de Medezeggenschapsraad van de openbare basisschool de Tandem en help ik als vrijwilliger bij evenementen zoals de Winterloop en de Sint Maartensoptocht onder andere als verkeersregelaar. De vorige raadsperiode was ik ook lid van het afdelingsbestuur van de PvdA. Ik heb meegeholpen aan het schrijven van het verkiezingsprogramma.