Brandbrief deltaplan jeugd

6 februari 2021
150 wethouders, waaronder onze jeugdwethouder Alex Langius ?, roepen in een brandbrief het kabinet op tot een deltaplan jeugd.
PvdA-Almelo steunt de oproep van harte! Door corona hebben kinderen en jongeren nu te maken met leerachterstanden, onzekerheid op de arbeidsmarkt en gevoelens van eenzaamheid of depressie. Hoe kansarmer hun leefomgeving vóór corona, des te slechter doen zij én hun ouders het meestal tijdens de lockdown. Veel gezinnen zitten klem tussen de verwachtingen van werkgevers en scholen rond het
combineren van werk en thuisonderwijs. Enzovoorts. We lezen en horen dagelijks in de media over toenemende zorgen over de jeugd.
De oproep is samengevat in het volgende: “Wij, jongeren, deskundigen, hulpverleners, raadsleden en wethouders, roepen Premier Rutte en het demissionair kabinet, verantwoordelijk voor jeugd, op om samen met ons een actiegericht deltaplan jeugd te presenteren en te financieren met net zo veel urgentie als de economische steunpakketten. Hiervoor wordt een taskforce ingesteld met jongeren, gemeenten, deskundigen en hulpverleners. Binnen vier maanden leidt dit tot concrete voorstellen in alle regio’s om voor en met onze jeugd op korte en middellange termijn kansrijk, veilig en gezond opgroeien te waarborgen en achterstanden te herstellen.”