Door Privé: Marjolein Wessels op 14 maart 2014

Broeder Jan ontvangt Maart-Roos

Broeder Jan kwam in 1967 van Dordrecht naar Almelo, waar hij in het klooster aan het Vincent van Goghplein kwam wonen. Al snel begon hij met het organiseren van activiteiten voor jeugd. “Er was toen nog niets en ze vroegen mij om wat te organiseren. De Kaboutergroep, Sova Broja (de soos van Broeder Jan) Vita Nova, het waren allemaal jeugdclubs”, herinnert broeder Jan zich. Ook de peuterspeelzaal was een belangrijke activiteit van broeder Jan. Hiervoor had broeder Jan een bijzondere bijbaan. “Ik was de Sinterklaas van Almelo en ging veel gezinnen af. Bij de gezinnen kreeg ik geld mee dat ik besteedde aan de peuterspeelzaal en het andere goede werk dat ik deed.
Wanneer ouders geen geld hadden voor de peuterspeelzaal kon ik het op deze manier voorschieten en zo konden alle kinderen meedoen.” De ouderensoos, begroetingscommissie, huurderscommissie, verkeerscommissie, er komt bijna geen eind aan de lijst met clubs en commissies waarbij broeder Jan betrokken was. “Maar ik deed het niet alleen. Ik heb altijd honderd procent steun gehad van de vrijwilligers binnen het Veurbrook. Dat is een geschenk uit de hemel.”
De Partij van de Arbeid vindt het werk van broeder Jan voor Almelo heel bijzonder en heeft hem daarom de Roos van de maand maart gegeven, met een lekkere slagroomtaart.


Dit filmpje van de uitreiking van de roos, en alle voorgaande uitgereikte rozen, is geproduceerd door geleraaf.nl.

 

Privé: Marjolein Wessels

Privé: Marjolein Wessels

Functie: Fractievoorzitter Portefeuille: Publiekszaken, Facilitaire zaken, Welzijn, Cultuur, Integratie, Vluchtelingen, Wmo, Onderwijs, Educatie Wijken: Aadorp, Bornerbroek, Ossenkoppelerhoek, Nieuwstraatkwartier, De Riet/Nieuwland E-mail: marjolein.wessels@gmail.com Marjolein is tekstschrijver voor haar bureau MW Tekst.  

Meer over Privé: Marjolein Wessels