Herman Höften inspireert nog altijd

31 januari 2018

Nelleke Vedelaar, voorzitter van de Partij van de Arbeid, hield maandag 29 januari de 10e Herman Höftenlezing. In de bibliotheek vertelde zij over hoe Herman Höften een inspiratiebron is voor de politiek van vandaag.

“Laat het de stem van Herman zijn die ons vanavond toefluistert. Want als we ons door hem laten inspireren, dan plaatsen we niet onszelf op de voorgrond, maar zijn we altijd geïnteresseerd in het welzijn van anderen. Dan is het onze levensopdracht om degenen die het minder goed hebben steun in de rug te geven. Dan zijn we volhardend en hebben we een lange adem en waarderen we elke kleine stap die we zetten tegen onrecht op de hoek van de straat. Dan zijn we strijdbaar en vechten we tegen onrecht en ongelijkheid. Dan blijven we optimistisch: met humor en heel veel samen lachen”, aldus Nelleke Vedelaar.

Jaike van Pluur, kleindochter van Herman Höften, zong het lied ‘Mijn held’, uit de musical Het Verzet Kraakt. Jaike had in de musical de rol van haar oma Dinie en zong in die rol over haar opa Herman. Het lied sloot prachtig aan bij de lezing.
Na de pauze gaf Arjan de Vries de aftrap voor de campagne door het vertonen van de campagnefilm. Vervolgens was er ruimte voor vragen vanuit de zaal voor Nelleke Vedelaar.

U kunt de hele lezing hier teruglezen. Herman Hoftenlezing – Positief voorwaarts Nelleke Vedelaar