25 februari 2015

Jubileumspelden voor trouwe PvdA-leden

Oud-wethouder Mieke Kuik en Hendry Bosch zijn de afgelopen weken op pad geweest om een aantal trouwe leden van de PvdA Almelo een jubileumspeld en een brief van landelijk voorzitter Hans Spekman uit te reiken.

Hendry Bosch doet verslag van de bezoekjes die hij met Mieke Kuik heeft afgelegd:

 

IMG_2330 han entHan Ent

Als eerste kwamen we terecht aan de Biesterweg bij Han Ent. De heer Ent is ondernemer in Almelo en hij vertelde een opmerkelijk verhaal. Al 50 jaar is hij lid van onze partij uit overtuiging, maar er zit meer achter. Hij vertelde dat hij ook PvdA lid is geworden om te weten wat er onder zijn werknemers leeft. Hoe staan die in de maatschappij en hoe denken die over het politieke klimaat in ons land. Belangrijk voor mij en voor hen zodat we als gelijkwaardigen met elkaar kunnen praten en omgaan. Ik begrijp wel, zo zegt Han Ent, dat je van een ondernemer verwacht dat hij zich sowieso aansluit bij de VVD, maar dat heb ik nooit gewild. Het belang van de mensen die bij mij in dienst zijn, heeft voor mij altijd voorop gestaan. Inmiddels heeft zijn zoon het bedrijf in elektronica over genomen, maar in onze zienswijze is totaal niets veranderd.

IMG_2334 gerdien altena (2)Gerdien Altena

Velen zullen het meteen begrijpen, Gerdien Altena is de vrouw van oud-wethouder Jan Altena. Zij ontving ons in haar prachtige appartement aan de Beatrixstraat in Almelo. Mevrouw Altena heeft plezier in het leven en geniet van alles om haar heen. Mieke Kuik kon haar de speld voor het 25-jarig lidmaatschap opspelden en trots heeft zij die in ontvangst genomen. Ons deel was een heerlijke kop koffie met iets lekkers daarbij.

IMG_2337 moelardDhr. Moelard

De heer Moelard woont aan de Oude Windslaan en staat nog volop in het arbeidsproces. In zijn vrije tijd is hij veel bezig met atletiek en hij traint diverse atletiekclubs buiten Almelo. Hij heeft een gezonde kijk op het politieke leven in Almelo en in Nederland. In zijn mooie woning zijn we hartelijk ontvangen en natuurlijk was daar weer de overheerlijke kop koffie. De heer Moelard is al vijfentwintig jaar lid van onze partij en is trots op het feit dat wij hem deze jubileumspeld konden opspelden. De brief van landelijk voorzitter Hans Spekman heeft hij met interesse gelezen.

Marianne Lentz

Als oud-secretaris van het afdelingsbestuur heeft zij met moeder Gerda en vader Rob, de politiek met de paplepel ingegoten gekregen. Zij heeft ons afdelingsbestuur vele jaren gediend en heeft daar nog altijd een hele fijne herinnering aan. Marianne werkt buiten de stad en is derhalve maar weinig in Almelo. Als het al eens voorkomt, dan is het in de late avonduren. Vandaar dat het uitreiken van de speld toch wat moeilijkheden gaf. Met andere woorden; het kwam er  niet van dit met een handdruk te doen. We hebben andere wegen moeten zoeken om uiteindelijk haar te kunnen bedanken voor haar 25-jarig lidmaatschap, maar het is allemaal op zijn pootjes terechtgekomen. Helaas ontbreekt daardoor de foto van haar uitreiking in bijgaande fotoserie.

 

Mieke Kuik en Hendry Bosch hebben zich met veel plezier van hun taak gekweten en het is goed om van tijd tot tijd in gesprek te zijn met partijgenoten. Je hoort dingen die je anders niet zo makkelijk opmerkt en vooral Mieke Kuik die de wegen erg goed weet, kon verschillende leden van dienst zijn. Dankbaarheid was dan ook haar deel.