Door Privé: Marjolein Wessels op 12 april 2013

PvdA brengt werkbezoek aan penitentiaire instellingen

De PvdA is geschrokken van het dreigende grote verlies aan banen door de sluiting van tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug, de gevangenis De Karelskamp/Niendure in Almelo en tbs-inrichting Oldenkotte in Enschede. Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft eind vorige maand een bezuinigingspakket gepresenteerd met een totaalbedrag van 340 miljoen euro. De gevolgen voor de werkgelegenheid van Overijssel zijn enorm: rond de 900 hooggekwalificeerde banen verdwijnen en dan ook nog in regio’s waar de werkloosheid hoog is.

De PvdA  bestrijdt niet het bezuinigingsdoel van het regeringsvoorstel. Het gaat ons om de onacceptabele effecten op de werkgelegenheid in onze provincie. Dat moet anders kunnen, denken we, en daarom zal de PvdA op vrijdag 12 april werkbezoeken brengen aan De Karelskamp in Almelo en Veldzicht in Balkbrug. Doel van de bezoeken is inzicht te krijgen in het functioneren van deze instellingen, te luisteren naar de zorgen en reacties van medewerkers en gedetineerden, en te zoeken naar eventuele alternatieven voor de bezuinigingsplannen zoals die er nu liggen.

Aanwezig bij de bezoeken zullen onder anderen zijn wethouders Anja Timmer en Mieke Kuik uit Almelo, wethouder Jan Bron uit Hengelo, wethouder René de Vent uit Hardenberg, verscheidene gemeenteraadsleden waaronder Andy de Vos (fractievoorzitter PvdA Hardenberg) en Marjolein Wessels (vicefractievoorzitter PvdA Almelo), fractievoorzitter PvdA Overijssel Tijs de Bree, 2e Kamerlid Keklik Yücel uit Deventer en PvdA vicevoorzitter Bert Otten. De dag zal beginnen met een bezoek aan De Karelskamp in Almelo van 9:00 tot 12:00 uur gevolgd door een bezoek aan Veldzicht in Balkbrug van 13:00 tot 15:00 uur, waar de delegatie ook contact zal hebben met een aantal cliënten om te praten over de gevolgen die de bezuinigingen voor hen zullen hebben.

Privé: Marjolein Wessels

Privé: Marjolein Wessels

Functie: Fractievoorzitter Portefeuille: Publiekszaken, Facilitaire zaken, Welzijn, Cultuur, Integratie, Vluchtelingen, Wmo, Onderwijs, Educatie Wijken: Aadorp, Bornerbroek, Ossenkoppelerhoek, Nieuwstraatkwartier, De Riet/Nieuwland E-mail: marjolein.wessels@gmail.com Marjolein is tekstschrijver voor haar bureau MW Tekst.  

Meer over Privé: Marjolein Wessels