Door Jorien Geerdink op 10 november 2022

Mooi resultaat

De eerste begrotingbehandeling na de gemeenteraadsverkiezingen zit erop. Een goed moment om jullie te laten weten hoe we er als fractie voorstaan. In het eerste half jaar na de verkiezingen is er door de nieuwe raad een inwerkprogramma doorlopen. Voor nieuwe raadsleden is het kennis maken met de gemeentelijke organisatie en wegwijs worden in het raadswerk zeer intensief.

De begrotingsbehandeling was het moment om erachter te komen hoe de verhoudingen binnen de raad liggen. Wordt het weer net als de afgelopen jaren, coalitie-oppositie? Of wordt er meer samen gewerkt tussen de partijen? Dat laatste lijkt het geval. Wij zijn als fractie tevreden over het resultaat dat we hebben behaald. Uiteindelijk hebben er 34 van 35 raadsleden voor de begroting gestemd.

kijk hier  voor de schriftelijke bijdrage van de PvdA fractie

Resultaat:

Na dit mooie resultaat kunnen we verder werken aan de ambitie “Almelo een stad waar iedereen zich thuis voelt”. We gaan ons de komende periode verdiepen in de uitvoering van de participatiewet en er staan een aantal stadsbezoeken gepland.

De uitwerking van de prioritaire programma’s uit het coalitieakkoord ( stedelijke ontwikkeling, sociaal en vitaal, zorg en veiligheid, economie en arbeidsmarkt, klimaat en milieu, leefbare wijken en dorpen) zullen in het komende jaar verder uitgewerkt worden en de afspraak is dat raad daar vroegtijdig in wordt meegenomen. Het is dus even wachten op wat er komen gaat.

Het uitbrengen van de nieuwsbrief zal eens in de twee maanden zijn. Mochten er vragen zijn of zijn er onderwerpen waar politieke aandacht voor nodig is dan kun je me bereiken via [email protected]

 Jorien Geerdink

Jorien Geerdink

Jorien Geerdink

Als volksvertegenwoordiger wil ik graag bijdragen aan een stad waar het goed geregeld is voor iedereen. Ik vind het belangrijk dat een volksvertegenwoordiger zichtbaar, toegankelijk en benaderbaar is voor de mensen in de stad. Als volksvertegenwoordiger wil ik tussen de mensen in de stad staan.  Mijn achtergrond Ik ben geboren op 23 februari 1971 aan

Meer over Jorien Geerdink