Door Jorien Geerdink op 28 augustus 2023

Uitgebreide Regeling voor Woningverbetering en -verduurzaming

Tijdens de begrotingsbehandeling in november 2022 heeft Jorien Geerdink, fractievoorzitter van de PvdA Almelo, het college gevraagd om de regeling voor het verbeteren en verduurzamen van huizen uit te breiden. Destijds was de regeling alleen van toepassing op woningen gebouwd vóór 1969 met een maximale WOZ-waarde van € 178.833.

Het verzoek aan het college was om de voorwaarden te verruimen naar huizen van 40 jaar of ouder. De wethouder zegde toe dat hij zou kijken wat er mogelijk was om de regeling uit te breiden.

Het duurde even maar ons geduld is beloond, want in de vorige raadsvergadering is de nieuwe Verordening Woningverbetering en -verduurzaming Almelo 2023 vastgesteld. Het budget voor deze regeling is verruimd met maar liefst € 5.000.000,-, wat betekent dat meer woningeigenaren nu kunnen profiteren van de lening om hun huis te verbeteren.

Een van de belangrijkste wijzigingen in de regeling is de verhoogde WOZ-waarde van € 281.000,- en de uitbreiding naar huizen gebouwd tot 1983. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat een veel groter aantal Almeloërs gebruik kan maken van deze waardevolle regeling.

De fractie van PvdA Almelo is blij dat de regeling nu is aangepast en dat er hierdoor meer huizen verbeterd en verduurzaamd kunnen worden.

Jorien Geerdink
Fractievoorzitter PvdA Almelo
[email protected]
0638812843

Jorien Geerdink

Jorien Geerdink

Als volksvertegenwoordiger wil ik graag bijdragen aan een stad waar het goed geregeld is voor iedereen. Ik vind het belangrijk dat een volksvertegenwoordiger zichtbaar, toegankelijk en benaderbaar is voor de mensen in de stad. Als volksvertegenwoordiger wil ik tussen de mensen in de stad staan.  Mijn achtergrond Ik ben geboren op 23 februari 1971 aan

Meer over Jorien Geerdink